50 dkg darált sertéshús
4 nagyobb burgonya
5-6 evőkanál zsemlemorzsa
2 tojás
6 gerezd fokhagyma
rozmaring
só, bors
olaj
A szószhoz:
2 dl főzőtejszín
10 dkg reszelt sajt
2 evőkanál natúr joghurt
petrezselyemzöld
rozmaring
só, bors
A burgonyát lereszeljük, hagyjuk állni, majd kinyomkodjuk a levét. A húst, a tojásokat, a zúzott fokhagymát és a fűszereket hozzáadjuk. A massza állagától függően adjuk hozzá a zsemlemorzsát. Mikor összeállt fasírozott, kiolajozott őzgerincformába simítjuk és 180 fokos sütőben nagyjából 50 perc alatt megsütjük. A tejszínt felmelegítjük, a reszelt sajtot hozzáadjuk és addig melegítjük, amíg felolvad, majd fűszerezzük. Levesszük a tűzhelyről és hozzákeverjük a joghurtot. Mikor a fasírt megsült, szeleteljük és a szósszal tálaljuk. A szósz melegen a legfinomabb, fogyasztás előtt csináljuk meg!
A húsokat befűszerezem és sorban lerakom a tepsi aljára. A hagymát félfőre vágom a gombát szeletelem Egy nagy tálban összekeverem sóval, borssal a ketchuppal és a mustárral, zúz...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes1. Az oldalasokat egy lábosban, melyet majd később be is tudunk rakni a sütőbe, megpirítjuk egy kevés olajon, oldalanként 2-3 percig, közben sózzuk-borsozzuk. 2. Ha ez megvan, fél...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: KönnyűA húst 1-1,5 cm-s szeletekre vágjuk, tenyérrel meglapítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd paprikás lisztben kevés zsíron pirosra elősütjük. Zsírjában apróra vágott füstölt szalonnán bőve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát, beletesszük a kockára vágott húst, sózzuk, borsozzuk, majonnával ízesítjük. Pároljuk, majd ha kívánj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű