30 dkg liszt
20 dkg cukor
1 tasak sütőpor
10 dkg vaj
2 tojás
2 dl tej
pár csepp vanília aroma
40 dkg magvalt meggy (befőtt)
A tojásokat, a cukrot és a vajat egy tálba tesszük, jól kikeverjük. A sütőport a liszthez adjuk és hozzákeverjük, majd lassanként beleöntjük a tejet is. Csomómentesre keverjük a tésztát és hozzáadjuk a vanília aromát. Kivajazott tepsibe öntjük a tésztát, a tetejére szórjuk a lecsöpögtetett meggyet, kicsit meg is nyomkodhatjuk, hogy mindenhová jusson belőle. 200 fokos sütőben 10 percen át sütjük, majd 160 fokon sütjük további 15 percen át. Vaníliás porcukorral megszórva is tálalhatjuk.
A tojásokat a cukorral és a mézzel habosra keverjük, majd fakanállal hozzákeverjük a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet is. Sütőpapírral bélelt, 20*30 cm-es tepsiben, 180...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy keverőtálban összedolgozzuk. A masszából 15 egyenlő darabot vágunk. Golyókat formálunk úgy, hogy mindegyik darabnak a közepébe meggyet helyezünk. A reszelt csoko...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Gőz felett egy edényben összedolgozzuk a porcukrot, a tojást, a mézet, a szódabikarbónát, a vajat és a holland kakaót, majd a liszttel összekeverjük. 2. Három cipóra osztjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A Mascarpone-t, a vajat és a lisztet sima tésztává gyúrjuk, majd éjszakára, vagy legalább másfél órára hűtőbe tesszük. 2. Ezután négy gombócot csinálunk a tésztából. 3. A nyúj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű