40 dkg csirkemell
1 kisebb hagyma
2 nagy sárgarépa
1 kisebb zellergumó
1 csomag levestészta (eperlevél v betűtészta)
friss petrezselyemzöld
1 teáskanálnyi tárkony
só, bors
zsír
A hagymát és a répát megtisztítjuk és apróra vágjuk, kevés zsíron megdinszteljük. A húst felszeleteljük és hozzáadjuk, 2-3 percig pirítjuk és felöntjük vízzel. Nem kell túl sok vizet hozzáadni, a leves akkor jó ha sűrű. A zellert is meghámozzuk és felkockázzuk, hozzáadjuk, majd fűszerezzük és hagyjuk főni. Mikor már majdnem puha a hús, hozzáadjuk a levestésztát és a tárkonyt. Készre főzzük és forrón tálaljuk.
Laktató leveske, nagyon sűrű és finom! Érdemes kipróbálni, ha a megszokott leveseket már meguntad.
Az egész aprólékot feltesszük egy nagy lábasban főni. Többször megismételt lehabozás után redukáljuk a hőmérsékletet "gyöngyözős"-re, hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot, a póré-...
Elkészítési idő: 240 perc Nehézség: Könnyű1. A vargányát 500 ml meleg vízben kb. 15 percet áztatjuk. Majd leszűrjük, az áztatóvizet felfogjuk. A vargányát kinyomkodjuk, majd apróra vágjuk. 2. A csiperkét és a hagymát apró...
Elkészítési idő: 28 perc Nehézség: Könnyű1 A zöldségeket megpucoljuk, és felaprítjuk. 2 Egy tálba rakjuk a sovány darált sertéshúst. Hozzáadjuk a tojást, a kaprot, petrezselyemzöldet, megsózzuk, borsozzuk. Beletesszük...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA hagymát zsíron üvegesre pároljuk, a tűzről lehúzva meghintjük pirospaprikával. A megmosott, kockákra vágott húst rátesszük a hagymára, sózzuk-borsozzuk, és addig pároljuk, míg ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű