menu

Családireceptkönyv.hu

Dödölle


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A burgonyás alaphoz

500 g burgonya
víz

250 g búzaliszt (BL55)

A zsíros részhez

1.5 közepes fej vöröshagyma
75 g sertészsír


A tálaláshoz

tejföl (20%-os)

Elkészítés:


A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi pont ellepi, dobunk rá kb. egy evőkanálnyi sót. Fedő alatt közepes hőfokon megfőzzük a burgonyát.

Ha a burgonya megfőtt, a vízben hagyva összetörjük.

Hozzáadjuk a lisztet, és egy fakanál segítségével csomómentesre keverjük.

Egy serpenyőben zsírt olvasztunk, rátesszük a vöröshagymát, üvegesre pirítjuk, majd megsózzuk.

A burgonyás masszából galuskákat készítünk, és azokat a hagymás zsíron pár perc alatt aranybarnára pirítjuk.

A kész dödölléket tejföllel meglocsolva magukban, vagy akár más ételhez köretként tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://aprosef.hu/dodolle_II

Dödölle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rántott sajt rizzsel, saját készítésű majonézzel
Rántott sajt rizzsel, saját készítésű majonézzel

A kb ½ cm-es sajtokat langyos tejben megáztatni a sütéshez. Még ázik a sajt a tejben addig fel kell tenni a rizst. A rizst olajon megforgatjuk, míg fehér lesz. A lepirult rizst...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Jagnjeci kleftiko - najbolji recept
Jagnjeci kleftiko - najbolji recept

1. Prvo iseci krompir na četvrtine (pekarski krompir) i isprži ga tako da ostane čvrst. Ostavi da se hladi. Jagnjetinu podeli na 2 parčeta od po 200 grama i stavi da se kuva do...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Krumplis lángos
Krumplis lángos

A burgonyát meghámozzuk és felszeleteljük, sós vízben megfőzzük. Mikor elkészült, leszűrjük és összetörjük, hagyjuk hűlni. Hozzáadjuk a tojást, a sót és a lisztet, jól összedolg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fondant készítése házilag
Fondant készítése házilag

Átszitáljuk a porcukrot és felét egy tálba tesszük, mélyedést készítünk bele.A vízben elkeverjük a zselatint, majd felmelegítjük. Beletesszük a mézet és a margarint, majd mindhárma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk