A burgonyás alaphoz
500 g burgonya
víz
só
250 g búzaliszt (BL55)
A zsíros részhez
1.5 közepes fej vöröshagyma
75 g sertészsír
só
A tálaláshoz
tejföl (20%-os)
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi pont ellepi, dobunk rá kb. egy evőkanálnyi sót. Fedő alatt közepes hőfokon megfőzzük a burgonyát.
Ha a burgonya megfőtt, a vízben hagyva összetörjük.
Hozzáadjuk a lisztet, és egy fakanál segítségével csomómentesre keverjük.
Egy serpenyőben zsírt olvasztunk, rátesszük a vöröshagymát, üvegesre pirítjuk, majd megsózzuk.
A burgonyás masszából galuskákat készítünk, és azokat a hagymás zsíron pár perc alatt aranybarnára pirítjuk.
A kész dödölléket tejföllel meglocsolva magukban, vagy akár más ételhez köretként tálaljuk.
http://aprosef.hu/dodolle_II
A kb ½ cm-es sajtokat langyos tejben megáztatni a sütéshez. Még ázik a sajt a tejben addig fel kell tenni a rizst. A rizst olajon megforgatjuk, míg fehér lesz. A lepirult rizst...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Prvo iseci krompir na četvrtine (pekarski krompir) i isprži ga tako da ostane čvrst. Ostavi da se hladi. Jagnjetinu podeli na 2 parčeta od po 200 grama i stavi da se kuva do...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk és felszeleteljük, sós vízben megfőzzük. Mikor elkészült, leszűrjük és összetörjük, hagyjuk hűlni. Hozzáadjuk a tojást, a sót és a lisztet, jól összedolg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÁtszitáljuk a porcukrot és felét egy tálba tesszük, mélyedést készítünk bele.A vízben elkeverjük a zselatint, majd felmelegítjük. Beletesszük a mézet és a margarint, majd mindhárma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű