35-50 dkg keksz
2 csomag vaníliás puding
8 dl tej
20 dkg cukor
2-3 dl tejszín
máz:
Megcsináltam, kb fél óra. A mázhoz megadott anyag nagyon sok. 1 nagyon púpos evőkanál kakaóhoz adtam 4 kávéskanál kristálycukrot, bele 5 kávéskanál vizet és amikor rottyant egyet, belekevertem a kb 5 dk vajat, de azzal már nem főztem. Minden tortára, ischlerre ezt teszem, akkor persze többszörös adagban.Ennek csak a tetejére kell. Nekem 4x5 keksznyi a szögletes jénaim, egyszerre nekünk ez elég.
Elkészítjük a pudingot. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd belekeverjük a felvert tejszínhabot. Ha magasabbra akarjuk a krémet, nyugodtan használjunk több tejszínt!
Egy jénai tálat beborítunk a keksszel.
Erre rákenjük a krém egyik felét.
majd ismételni amíg elfogy.
ráöntöm a mázat és 1 éjszakára hűtőbe.
Tészta alapanyagait összekeverjük, és 3 részre osztjuk. 2 részbe 1-1 kanál kakaót teszünk. A tepsibe először a sárga tésztát tesszük, megkenjük lekvárral, megszórjuk 10 dkg dióval...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűÖntsük bele egy edénybe a tejszínt, és a tejet, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a száráról lecsipkedett bodzavirágot. Ezután tegyük fel a tűzre, és kevergetve m...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesPiskóta A piskóta hozzávalóit egy tálban alaposan összekeverjük. A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Sütőpapírral bélelt, magasabb falú tepsibe öntjük a masszát. Középső polcon, a...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűKaramell: Nagylángon állandó kevergetés mellett forraljuk fel a tej, cukor, szódabikarbóna és vaníliaaroma keverékét, majd vegyük kisebb lángra és kb két óra alatt szép lassan f...
Elkészítési idő: 3,5 óra Nehézség: Nehéz