1 vöröshagyma
1 sárgarépa
4 nagyobb burgonya
30 dkg lencse
1 szál csípős kolbász
só, bors
olaj
A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Beletesszük a lencsét és felöntjük 2,5 liter vízzel. Amikor felforrt, a répát belereszeljük és fűszerezzük. Fedő alatt lassú tűzön főzzük. Amikor félig megfőtt, a felkockázott burgonyát és a meghámozott, felkarikázott kolbászt is hozzáadjuk. Készre főzzük, mielőtt tálalnánk, megszórjuk felaprított petrezselyemzölddel.
A megtisztított hagymát és fokhagymát, valamint a meghámozott, megmosott burgonyát és leveszöldséget apróra kockázzuk, a brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük és a nagy fazékban...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tyúkhúst hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, hozzáadjuk a kelkáposztát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, a hagymát egészben, teatojásba zárva a borsot, a fokhagymát, és kis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymát lereszeljük, és kevés olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a lisztet, majd felengedjük fél liter alaplével. Fehér borssal és sóval ízesítjük. Jól átforraljuk, majd a tű...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA répát, petrezselymet, paprikát és hagymát apróra vágtam, a hagymának a zöldjéből is raktam bele. Odatettem főni (2 - 2,5 liter) sós vízbe. Amikor a zöldség megfőtt, hozzáöntötte...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű