menu

Családireceptkönyv.hu

Meggyleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg meggy (magozott)
2 L víz
1 csipet só
5 csapott evőkanál kristálycukor
1 db citrom héja
10 db szegfűszeg (egész)
1 db fahéj (egész)
2 db csillagánizs
1 evőkanál búzaliszt (BL55)
200 ml főzőtejszín (15-20%-os)

Elkészítés:


A meggyet jól megmossuk, akár többször is, kimagozzuk.

Edénybe tesszük, felöntjük vízzel (a víz mindig a meggy duplája legyen). Hozzáadjuk a csipet sót, a cukrot.

A fűszereket én egy kis gézlapba teszem, cérnával összekötözöm, és így egyben csak kiveszem a levesből, ha kész nem kell keresgélni őket egyesével. A fűszerek közül a csillagánizs természetesen elhagyható, ha nincs a konyhában.

Ha felforrt a leves, akkor a tejszínben elkeverjük a lisztet, majd a levesből 2 merőkanálnyit hozzáteszünk és csomómentesre keverjük.

Majd ezt átszűrve a leveshez öntjük. Átforraljuk, majd lehűtjük.
200 ml főzőtejszín (15-20%-os)

Meggyleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Diós kakaós süti
Diós kakaós süti

Elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 4 felé osztjuk. Külön-külön tepsi nagyságúra nyújtjuk. Megkenjük baracklekvárral, és megszórjuk cukros dióval, majd felteke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Meggyleves bolondítva
Meggyleves bolondítva

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tojással töltött krumpli
Tojással töltött krumpli

A héjában megfőtt burgonyából vágjunk le egy szeletnyit, hosszanti irányban. Kanállal óvatosan kaparjuk ki a belsejét úgy, hogy maradjon egy kb. fél cm-es kérge a burgonyának....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Vaníliás barackleves
Vaníliás barackleves

A vaníliapudingot csomómentesre keverjük a narancslével, majd fokozatosan hozzáöntjük a tejet. A barackkonzerv levéből egy keveset adunk a keverékhez, majd a tejfölt is csomóment...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk