menu

Családireceptkönyv.hu

Pacal leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg pacal
2 sárgarépa
1 fehérrépa
1/2 zeller
1 nagy fej foghagyma
5-6 darab piros parika (savanyított)
1 csípos paprika
3 tojássárga
5 dl tejföl
2 evőkanál liszt

bors
ételízesítő
ízlés szerint ecet

Elkészítés:


Elkészítés: Vékony csíkokra vágom a pacalt, és felteszem főni. Amikor megfőtt, leszűröm és félreteszem. A zöldségeket megtisztítom és lereszelem nagylyukú reszelőn. Megpárolom kevés olajon, hozzaadom a pacalt, majd felengedem 3-4 liter vizzel. A zúzott fokhagymát a leveshez adom, sózom, borsozom, és készre főzöm. A paprikát hosszú, vékony csíkokra vágom, a csípős paprikát fölkarikázom, és ezeket is a leveshez adom. A lisztet, a tojássárgákat és a tejfölt simára keverem, felengedem vízzel, és szűrő segítségével behabarom a levest. Ízlés szerint ecettel savanyítom. Forrón tálalom, tejfelt, ecetet és csípős paprikát adok mellé.

Pacal leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ildikó
Pandurleves
Pandurleves

A húst kockákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A felaprított vöröshagymát az olajon enyhén megpirítjuk, hozzáadjuk a feldarabolt húst. Megszórjuk a fûszerpapriká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Harcso-leves dióval
Harcso-leves dióval

A finomra vágott hagymát lábasba tesszük, hozzáadjuk az olajat, lefedjük és pároljuk, időnként megkevergetve, hogy a hagyma le ne égjen. A zúzott diót és a koriander zöldjét összek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Csontleves
Csontleves

A velőscsontok vágott felét alaposan bedörzsöljük sóval (így a főzés során benne marad a velő). Hideg vízben lassú tűzön elkezdjük főzni a csontokat. Időnként lehabozzuk...

Elkészítési idő: 195 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Tojásos krumplileves
Tojásos krumplileves

A finomra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk, rászórjuk a közepes kockára vágott krumplit, és megszórjuk pirospaprikával. Átforgatjuk és rögtön felöntjük 1 liter vízzel. Só...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk