50 dkg liszt
50 dkg margarin
50 dkg túró (sovány)
3 dkg só
1 csom. sütőpor
20 dkg sajt
2 db tojás
50 dkg lisztet átszitálunk és elkeverünk 1 csomag sütőporral és 3 dkg sóval. Hozzágyúrunk 50 dkg sovány áttört túrót és 50 dkg margarint. Összedolgozzuk alaposan és 5 percig pihentetjük.
Kinyújtjuk lisztezett asztalon 2 cm vastagra a pogácsa tésztát és kiszúrjuk 3-4 cm átmérőjű kiszúróval.
A kiszúrt pogácsákat szorosan egymás mellé rakjuk az asztalon, majd lekenjük egész tojással és megszórjuk reszelt sajttal.
A sütőlemezre 5 cm-es távolságokra rakjuk a nyers pogácsákat, majd kelesztés nélkül 180 C’-os sütőben kb. 10 perc alatt kisütjük.
( tipp: elkészíthető sütőpor nélkül is, érdemes egy éjszakán keresztül a hűtőben pihentetni )
Liszt, margarin túró . Nem teszünk bele mást. Egy éjszakára a hűtőbe tenni. Kinyújtani tepsibe tenni és derelye vágóval rudakra vágni, tojással lekenni,sajttal vagy köménnyel megszórni. Persze a sót sem hagyjuk le....Olyan lesz amikor megsül mintha leveles tésztából készülne . Annak köszönhető,hogy egy éjszakán át pihen a tészta. Pogácsának tökéletes a recept ami itt fent van ......Lehet több féleképpen variálni. Mind finom.....Ki mit szeret, hogyan szokta meg....Lehet úgy is ,hogy margarin,tejföl liszt. 1:1.1 arányú keveréke....Nagyon finom így is . Lehet mákkal ,dióval kifli formában,de egy éjszakára pihenjen a tészta.
Az élesztőt felfuttatom. A lisztet átszitálom. a tepertőt átdarálom, hogy krémes legyen és összekeverem az 1 mk sóval és a borssal. Három részre osztom a tepertőkérmet. Összeállí...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Közepes.. A töltelék : 3 tojás sárgáját, 3 evk lisztel és 1 doboz natúr joghurttal elkezdek főzni, amikor puding sűrűségű akkor, 1 evk mustárt, sót és borsot, és 15 dkg reszelt sajtot bel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy tálban a lisztet, a sót és a Ramát összemorzsoljuk. 2. A közepébe beletesszük a tojások sárgáját, a tejfölt, és rámorzsoljuk az élesztőt is. 3. A tésztát ezután összegyúrj...
Elkészítési idő: 20'+ 1 éjszaka Nehézség: KönnyűA 7 dkg élesztőt cukros tejben felfuttatjuk. (kb. a tej felében) A maradék tejhez hozzáadjuk a 2 dl olajat a sót és langyosra melegítjük. Kis adagonként hozzáadjuk a liszthez és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű