20 dkg háztartási keksz
12 dkg vaj
50 dkg tehéntúró
3 dl tej
2 tasak zselatin
18 dkg cukor
2 tasak vaníliás cukor
10 dkg kókuszreszelék
5 dkg kókuszreszelék (a tetejére)
A kekszet ledaráljuk és a vajjal összekeverjük, lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk. A túrót összetörjük és beledolgozzuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd a 10 dkg kókuszreszeléket. Mikor már sima, 1 dl hideg tejet hozzákeverünk. A maradék 2 dl tejben feloldjuk a zselatint és hozzákeverjük. A krémet a kekszes rétegre halmozzuk, híg lesz, de ne ijedjünk meg, mert a zselatintól megszilárdul. A tetejére szórjuk az 5 dkg kókuszreszeléket és egy éjszakára hűtőbe tesszük, következő nap szeletelhetjük. A krém szilárd lesz és mennyei ízűvé válik.
A kókuszos sütemények királynője, nem kell sütni, pikk-pakk elkészül és olyan ízletes, hogy mindenkit elbűvölhetsz vele!
Öntse a sűrített,tejet egy jól zárható konzerves üvegbe és szorosan csavarja rá a tetejét. Tegye vízfürdőbe, a víz épp a tető alá érjen, és főzze 3 órán keresztül. Tegye egy edény...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához szétválasztjuk a tojásokat, a sárgáját kihabosítjuk a cukorral. Hozzáadjuk az olajat, és csomómentesre dolgozzuk a kapott masszát. A sütőport és a lisztet összekeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A langyos tejben a cukorral futtassuk fel az élesztőt. 2. Gépi habverővel keverjük ki a tojássárgáját a puha margarinnal, szitáljuk hozzá a lisztet, adjuk hozzá a sót, és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz