1 tejszín ízű pudingpor
5 dl tej
4 evőkanál cukor
5 dl növényi habtejszín
2 dl barackos joghurt
2 evőkanál porcukor
20 dkg barack befőtt
A pudingot, a cukrot és a tejet összekeverjük és megfőzzük, majd kihűtjük. A habot felverjük és belekeverjük a joghurtot és a porcukrot. Ha a puding kihűlt összedolgozzuk vele, majd a befőtt háromnegyedét apróra vágjuk, lecsöpögtetjük és belekeverjük. A maradék befőttel díszítjük a tetejét. Lehűtjük és már kínálhatjuk is.
A barack és a tejszín tökéletes ízharmóniája remek. Nem kell sütni, hamar elkészül és nagyon ízletes!
tejet lábosba öntöm, hozzáadok 2-3 evőkanál porcukrot, felforralom. Amíg a tej felforr, kettévágom a zsemléket, s elkészítem a tölteléket. A félbevágott zsemléket kibelezem, tál...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojások fehérjét felverjük, az édesítőt kanalanként adagoljuk hozzá, kemény habbá verjük. A sárgáit egyenként beledolgozzuk,hozzáadjuk a narancslét végül a darált diót is óvat...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesAz aludttejet tálba öntjük, hozzáadjuk a lisztet, a sót, a tojásokat, a zsírt és jó alaposan, simára kikeverjük. Kizsírozott tepsibe öntjük, eligazítjuk benne, majd sűrűn megpöt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, és felfuttatjuk. Közben a lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a hideg, kis kocákra vágott vajat,...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes