1,10 kg liszt,
1 csomag élesztő
5 kanál cukor
Kb 5 dl tej
1 csapot kanál só , amit pici vízben felolvasztani
10 dkg margarin
A hozzávalókat középkeménységűre jól összegyúrni, majd egy órát pihentetjük kelni hagyjuk
Két részre osztjuk és mindkettőt megfonjuk (4-es fonással jól mutat)
Zsírozott lisztezett tepsibe tesszük és még fél órát pihentetjük és kb. 1 óráig sütjük szép aranysárgára.
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral A tojásokat kikeverjük a vajjal, a cukorral, majd hozzáadjuk a barackízt.A masszához hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe belerakjuk a többi hozzávalót, a szódabikarbónát felfuttatjuk a citromlével, és a masszát jól összegyúrjuk. A tésztát kétfelé osztjuk, az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés menete 1A töltelékhez a szedren kívül minden hozzávalót sima állagú masszává dolgozzuk. Édesíthetjük (ízlés szerint), és ha túl sűrű, akkor kevés tej hozzáadásával hí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A túrót összekeverjük/törjük a tojássárgákkal, vaníliás cukorral, cukorral vaníliaaromával, és annyi búzadarát adunk hozzá, hogy kissé keményebb mass...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz