70 dkg liszt,
15 dkg zsír
15 dkg cukor
1 tojás
1 sütőpor
½ kávéskanál szódabikarbóna
Kevés tej
Töltelék
1,5 l tej
10 kanál liszt
10 kanál cukor
Az alapanyagokat kevés tejjel összeállítjuk
Gáztepsi méretű 4 vékony lapot nyújtunk belőle
Mindegyiket külön-külön megsütjük
Töltelékhez a cukrot megpirítani, felengedni 1 dl meleg vízzel, hozzáadni a tejet a liszttel, amit előzőleg kikavartunk 1 vaniliás cukorral
Sűrűre megfőzni
ha félig kihűlt hozzáadunk15 dkg vajat, 1 kanál kakaót és ízlés szerint még cukrot
A lapokat a töltelékkel megkenjük.
Másnapra jól megpuhul és lehet szeletelni
Ha a tészta kiengedett ketté vágjuk. Kinyújtjuk az egyik tésztát egy 25*35 cm-es téglalapra, majd egy tepsi hátán szép pirosra sütjük, 180 fokon pár perc alatt. A másikat is ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a kristálycukorral keverd habosra. Keverd hozzá a tojások sárgáját, a citrom héját és levét. Kapcsold be a sütőt 200 fokra. Néhány csepp citromlével verj habot a tojások...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű8 tojásból két kakaós piskótát sütni. (26-28cm átmérőjű) Krém: 6 dl meggylébe 2 csomag vaníliás pudingport, 20 dkg cukorral megfőzni. Ha kihűlt, fél margarint (12,5 dk) adunk hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sóval és a tojással elkeverjük. Az élesztőt a cukorral és 2 dl langyos tejjel felfuttatjuk. A megkelt élesztőt és maradék tejet hozzáadjuk, majd egy lefedett kelesztőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű