menu

Családireceptkönyv.hu

Burgonyás pogácsa


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg liszt
80 dkg áttört, főtt burgonya
5 dkg élesztő
20 dkg margarin
20 dkg sertészsír
6 dkg só
2 db egész tojás
folyadék, ha szükséges/tej

Elkészítés:


A margarint és a zsírt elmorzsoljuk a lisztben, hozzáadjuk a burgonyát, a sót, a tejben elkevert élesztőt és tojást, és összegyúrjuk. Pihentetjük.

Először liszt nélküli deszkán hengert formázunk, majd alálisztezzük, és kinyújtjuk 1,5-2 cm vasgatságúra. Sütőlapra helyezzük és hűtőben pihentjük. A pihentetett tésztából sima kerek kiszúróval kiszaggatjuk, sütőplére helyezzük, figyelve, hogy az egymás alatti sorok eltolva helyezkedjenek el. A pogácsák tetejét tojással lekenjük. Szórhatjuk köménymaggal, sajttal. Kelesztjük kelesztőben. Kelesztés után, 180 C-os sütőtérben készre sütjük.

Burgonyás pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Brigitta
Túrós-baconos pogácsa
Túrós-baconos pogácsa

A bacont pirosra sütjük. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, hogy habos legyen a teteje. Amíg az élesztő kel, addig a túrót összekeverjük a vajjal (amit jó ha egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyors, csavart vajas kifli
Gyors, csavart vajas kifli

A tejet meglangyosítom, elkeverem a cukorral, beöntöm a kenyér sütőgép tartályába, belemorzsolom az élesztőt. Ha kézzel készítem, akkor a dagasztó tálba öntöm. Átszitálom a lisz...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tökmaglisztes pogácsa 2.
Tökmaglisztes pogácsa 2.

A liszteket a sóval egy tálban keverd össze, morzsold el benne a margarint és az élesztőt. Add hozzá a tojást, majd a tejfölt, kezd gyúrni. Végül dolgozz bele annyi tejet, hogy egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Túrós apró pogácsa
Túrós apró pogácsa

A lisztet és a sót elkeverem, majd elmorzsolom a margarinnal, végül belegyúrom a túrót, és legalább 1 órára hűtőbe teszem, de az a legjobb, ha előző este gyúrom össze, és egy éjsza...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk