1 kg alma
50 dkg darált keksz (lehet cukormentes is)
2 tk. őrölt fahéj
2 ek. citromlé
2 cs. vaníliás cukor
3 ek. porcukor(!!!!) vagy édesítőszer
Az almákat megpucoljuk, kicsumázzuk, apró lyukú reszelőn lereszeljük. Meglocsoljuk a citromlével.
Hozzátesszük a porcukrot/édesítőt, a fahéjat és a vaníliás cukrot. Ha nem elég édes, még adunk hozzá cukrot/édesítőt.
Beletesszük a darált kekszet, jól összegyúrjuk.
Kis golyókat formálunk, darált kekszbe forgatjuk.
Darált diót is tettem bele és a forgatáshoz is.
Kekszet össze keverjük a kakaóval, majd a többi hozzávalóval. Kézzel kúpokat formázunk. Lentről felfelé haladva beletűzködjük a pelyheket, majd a tetejére porcukrot szitálunk. Tála...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű40 dkg sima lisztbe 2 cs. sütőport, pici sót keverni. Egy bögrébe 10 dkg vajat teszek, mikróban folyósitom, beleütök 2 egész tojást, 1 evőkanál kristálycukrot, és 6 dl tejet. Botmi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vaj felével vastagon kikenünk egy kisebb (kb. fél gáztepsinyi méretű) tepsit. A lisztet összeszitáljuk a porcukorral, belekeverjük a sütőport és a sót. A lisztes egyveleg felét...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA cukrot 5 dl vízzel egy edénybe tesszük és főzni kezdjük. A meghámozott almát felszeleteljük és mikor a cukros víz elkezd sziruppá válni, hozzáadjuk. A pudingporokat feloldjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű