menu

Családireceptkönyv.hu

Diós, mákos beigli


Írta:

Elk. idő: 2
Adag: 6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt
25 dkg margarin
kismaréknyi cukor
2 tojás
kb. 1 dl tej
1 db élesztő

Töltelék:

Diós:
40 dkg darált dió
6 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
kb. 1 dl tej
1/2 citrom reszelt héja

Mákos:
2 és 1/2 bögre darált mák
8 evőkanál cukor
kb. 2 dl tej
fél citrom reszelt héja

Elkészítés:


1/2 dl langyos tejben elkeverünk csipet sót, cukrot, egy kávéskanál lisztet, rámorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.

A margarint a liszttel összemorzsoljuk, beletesszük a kismaréknyi cukrot. pici sót.
A közepébe mélyedést készítünk, beleütünk 1 tojást, ráöntjük a felfuttatott élesztőt. Annyi tejjel, hogy könnyű tésztává lehessen gyúrni.
4 vagy 6 cipóra osztjuk, lisztezett felületen letakarva duplájára kelesztjük.

Amíg kel a tészta, megfőzzük a töltelékeket.

A cipókat tepsi nagyságúra nyújtjuk, szétkenjük a tölteléket rajta, majd feltekerjük.

Tepsibe tesszük, tetejüket 1 tojás és tej keverékével megkenjük, hústűvel megszurkáljuk, sütőbe tesszük, 150 C-on kezdjük a sütést. Kb. 20 perc múlva 180 C-ra állítjuk, tűpróbáig sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


A diós töltelékbe lehet még tenni pici rumot vagy gyümölcslekvárt (nekem a sárgabarack lekvár vált be), a mákos töltelékbe reszelt narancshéjat is.

Diós, mákos beigli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Diós koszorú
Diós koszorú

A tésztához az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük a sóval, fahéjjal, a közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojásokat, b...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Amerikai palacsinta
Amerikai palacsinta

A tojásokat válaszd ketté. A fehérjét verd habbá a robotgéppel. Míg a tojásfehérje habosodik, az összes többi hozzávalót a tojássárgával együtt mérd össze egy tálba, és keverd ők...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zserbó
Zserbó

A dióbelet megdaráljuk, összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk az élesztős...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tímea
Cseresznyés lepény
Cseresznyés lepény

A megmosott cseresznyét kimagozzuk és félretesszük lecsöpögni. A tésztához a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral (fehéredésig), hozzákeverjük a vajat is, majd hozzászitál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk