2,5 dl-es pohárral mérve
• 20 dkg vaj
• 1 pohár liszt
• kb. 3/4 pohár cukor
• 2 pohár tej
• 2 evőkanál rizsliszt
• 1 csomag vaníliás cukor a forgatáshoz
díszítéshez:
• kókuszreszelék
• hántolt törökmogyoró
• tejcsokoládé
A hideg vajat kisebb lábasba tesszük, rászórjuk a lisztet, és melegíteni kezdjük. Folyamatos kevergetés mellett lágy masszává olvasztjuk. Hozzákeverjük a cukrot, majd 1-2 perc elteltével - fokozatosan adagolva - felöntjük a tejjel.
Hozzáadjuk a rizslisztet és a vaníliás cukrot. Habverővel továbbra is folyamatosan keverve felforraljuk, majd pár perc alatt egészen sűrű masszává főzzük.
A tűzről levéve további 2-3 percig erős mozdulatokkal tovább keverjük. Hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni, majd legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük.
A lehűtött masszából csipetnyi adagokat tépünk, közepükbe 1-1 szem hántolt mogyorót nyomunk, majd 3 centiméteres golyókat formázunk belőlük. Kókuszreszelékben megforgatjuk, ujjunkkal kis mélyedést formázunk a tetejébe, és 2 kiskanál segítségével mikróban vagy vízgőz fölött olvasztott tejcsokoládét cseppentünk bele. Hűtőben kb. két-három napig tárolható.
A lisztet a tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a cukrokat, és sűrű krémmé főzzük. Langyosra hűlve belekeverjük a kókuszreszeléket, és beledolgozzuk a vajat. Ha teljesen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDagasztó gépbe mérem az átszitált lisztet hozzámorzsolom az élesztőt tegyük hozzá a porcukrot,sót,tojást,zsírt,tejfölt kapcsoljuk be a gépet és tejet annyit adjunk hozzá ,hogy egy...
Elkészítési idő: 1.5 ó Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy nagy tálba öntjük, majd jó alaposan összedolgozzuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A krém elkész...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűElőször a gombócokat készítjük el, amihez a Totut az eritrittel és a tojássárgájával krémesre turmixoljuk. Hozzákeverjük a kókuszlisztet. Félretesszük. A piskótához a 4 tojásfehérj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű