1 kg liszt
1 kocka rama
15 dkg zsir
2 pohar tejfol
10 dkg porcukor
1 tk so
eleszto (mami az eredeti elesztot hasznalja a felfuttatasos modszerrel, en csak a szaraz zacskosat, de ugyanolyan jo azzal is, csak a csomagolason megadott liszt mennyiseghez szukseges adagot vedd, mert 1 csomag altalaban nem eleg 1 kg liszthez)
Osszegyorom, kelesztem (meg a szaraz elesztovel is kell keleszteni a csomagolason megadott adatok alapjan).
Elomelegitem a sutot 180 fokra, kinyujtom a tesztat es kockakat vagom. Toltom barmivel majd kifli formajura tekerem.
Ha kisult porcukorban megforgatom.
A tojást a cukorral habbá verjük. Hozzáadjuk az átszitált, sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokra előmelegített sütőben...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leírás bonyolultnak tűnik, ám ez a legegyszerűbb macaron recept, amihez még cukorhőmérő sem kell. Az anyagok előkészítése nagyon fontos: a tojásfehérjéket jól záródó (műanyag) do...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra légkeverés nélkül, alsó-felső mód (160 fok légkeveréssel) és egy 20 x 25 cm-es tepsit (26 cm-es tortaformában is készíthető) sütőpapírral kibélelünk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet dagasztó tálba szórjuk, közepébe fészket készítünk, beleszórjuk a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, kevés langyos tejet öntünk rá, és lefedve langyos helyen hagyjuk, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű