Piskóta hozzávalói:
4 db M-es tojás
1 ek. Snegyedannyi édesítő (16 g)
kis csipet só
1 kk. bio citromlé
2 púpos ek. Szafi Fitt CH csökkentő lisztkeverék (30 g)
1 csapott ek. zsírszegény kakaópor (8 g)
10 g folyékony kókuszolaj
Töltelék hozzávalói:
300 g To-tu (tojás túró)
100 g Szafi Fitt kókuszkrém
30 g negyedannyi édesítő
1/2 kk. Szafi Fitt vanília őrlemény
1 ek. zselatin (12 g)
1 bio citrom héja
1 bio citrom leve (29 g)
160 g víz
Narancszselé hozzávalói:
2 narancs leve (106 g)
3 dl szénsavas ásványvíz
15 g negyedannyi édesítő (ha a narancs édes, lehet kevesebb is)
35 g Szafi Fitt vaníliás pudingpor
15 g zselatin
iskóta készítése:
A tojásokat a sóval, a citromlével és az édesítővel gépi habverő segítségével habosra verjük, majd óvatosan, hogy a hab ne törjön össze belekeverjük a kakaóporral elkevert lisztet és végül a kókuszolajat.
25*25 cm-es szilikon tepsibe simítjuk a masszát.
Előmelegített sütőben 170 fokon alsó felső programon 17 perc alatt készre sütjük.
Krém készítése:
A zselatint feloldjuk 0,5 dl forró vízben.
A többi hozzávalót krémesre turmixoljuk, majd még melegen hozzáadjuk a zselatint.
Narancsréteg készítése:
A vaníliás pudingport, a zselatint és az édesítőt összeöntjük, majd csomómentesre keverjük a vízzel hígított narancslével.
Ezután alacsony hőfokon felmelegítjük, de figyeljünk rá, hogy ne forrjon fel!
A sütemény összeállítása:
A kihűlt piskótát visszatesszük a tepsibe, egyenletesen eloszlatjuk rajta a szintén kihűtött "túró"krémet és végül rásimítjuk a már félig dermedt zselét is.
Dermedésig hűtőbe tesszük.
Ebből a mennyiségből 16 szelet sütemény lesz.
Egz 23x30-as tepsihez dupla adagot használtam és 25 percig sütöttem.
A tésztához a mézet a vajjal a mikróban alacsony fokozaton (vagy vízgőz felett) felolvasztjuk. A liszthez hozzáadjuk a kakaóport, a szódabikarbónát, csipet sót, a cukrot. A felolva...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítjük. A vajat megolvasztjuk. Alaposan összekeverjük az összes száraz összetevőt egy nagy tálban. Hozzáadjuk a megolvasztott vajat, majd a vanília aromáv...
Elkészítési idő: sütés: 20 perc Nehézség: KönnyűA tejet és a vizet a narancs és citromhéjjal egy lábosban felforraljuk. Ha forr belekeverünk 1 csipet sót és a búzadarát. Kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik és megduzzadnak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: (Kis tepsi mérete: 15cm x 26cm) 1. Először a kókuszos részt készítjük el: A lisztet a tejben csomómentesen elkeverjük, majd beletesszük a kristálycukrot, vaníliás cukr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű