menu

Családireceptkönyv.hu

Fokhagyaleves


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 fej fokhagyma
2 db krumpli
leveskocka
só, bors
petrezselyemzöld
liszt

száraz kenyér

Elkészítés:


A fokhagymát szétnyomjuk, dinszteljük. A krumplit megfőzzük.
A levét elrakjuk!!!
Mindent pépesítünk, + kicsi liszt, leveskocka, + krumpli leve.
1,5-2 l legyen. Megfőzzük hozzáadjuk a pépet, és összeforraljuk.
Kenyérkockákat pirítunk bele.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Zöldbabos gombócleves
Zöldbabos gombócleves

Először a gombócokat készítjük elő, amihez héjában megfőzzük a krumplit, meghámozzuk, krumplinyomóval még melegen áttörjük. Kicsit hagyjuk kihűlni és elkeverjük a liszttel, keményí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Alaplé - zöldség
Alaplé - zöldség

Egy nagy fazekat félig megrakunk megtisztított és durva darabokra vágott zöldségekkel (a paradicsomot és fokhagymát egészben hagyjuk). (Mennyiségeket szándékosan nem tüntet...

Elkészítési idő: 135 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar PÓRÉHAGYMAKRÉMLEVES PIRÍTÓSSAL
PÓRÉHAGYMAKRÉMLEVES PIRÍTÓSSAL

A vajat egy lábasban megolvasztjuk, és megfuttatjuk benne a megtisztított, apróra vágott póréhagymát. Addig főzzük, míg megpuhul (ez kb. 10 perc). Felöntjük az alaplével, ho...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Foghagymakrém leves
Foghagymakrém leves

Finomra vágott hagymát a vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymagerezdeket, kevés ideig együtt pirítjuk, majd beszórjuk a liszttel, és felengedjük a húslevessel. A hagymákat puhá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk