menu

Családireceptkönyv.hu

Somlói galuska


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


10 db tojás
10 ek cukor
10 ek liszt
4 Danone vanília puding
20 dkg mazsola
20 dkg darált dió
5 dkg kakaópor
1 dl rum
1 citrom
tejszínhab
csokiöntet

Elkészítés:


Sütünk egy sárga, és egy barna piskótát.
Mazsolát beáztatjuk a rumos cukorszirupba.
Beleszeleteljük a citromhéjat, és a levét is belenyomjuk.

Sorrend:
sárga piskóta...locsolás...puding...dió...barna piskóta.
Tetejére szirup, vékony pudingréteg, a végén kakaópor.

3 órára hűtőbe tesszük.

Szaggatva, tejszínhabbal, csokiöntettel tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tímea
Kürtöskalács házilag
Kürtöskalács házilag

A lisztbe szitáld bele az élesztőt és a cukrot. Vegyítsd össze őket, majd az egész tojásokat, illetve a tojássárgákat is keverd hozzá. A tejet picit langyosítsd meg, és azt is add...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pavlova
Pavlova

4 tojás fehérjét egy csipet sóval keményre vertem, de olyan keményre, hogy vágni lehessen, majd lassan hozzáadtam kb 6 evőkanál porcukrot. Az arányok nem az erősségem, szeretek köt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Dió rózsa - saját recept
Dió rózsa - saját recept

Mindent összegyúrtam és a hűtőbe tettem. Majd kb fél óra múlva átgyúrtam és 15 felé osztottam. A kis részeket kinyújtottam hosszú csíkokra,vajjal-de lehet olajjal is - vékonyan -...

Elkészítési idő: 1,20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Grízes császármorzsa
Grízes császármorzsa

A tojást a cukorral, pici sóval összekeverem, majd a mazsolán és az olajon kívül minden hozzávalót jól összekeverek. A serpenyőben az olajat felhevítem és beleöntöm a masszát. Álla...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk