Címlap
Receptjeim
Levesek
Előételek
Főételek
Köretek
Sós tészták
Saláták
Desszertek
Kenyerek
Befőzés
Lekvárvásár
Utazás
Blog
Videók
Életmód
Hobbim
Galéria
Partnerek
Címlap Receptjeim Desszertek Cseresznyés mandulapite
CSERESZNYÉS MANDULAPITE E-mail Nyomtatás
2012. június 22. Módosítás: 2012. június 22. Kaldeneker György IWIW Startlap
Mandulás-vajas lágy tésztába kerül a mézédes, nagy szemű cseresznye. Sütéskor egyneművé válva várják, hogy az éhes gyomrot elkényeztessék.
200 gramm lisztből, 1 csipet sóból, 100 gramm cukorból, 1 csomag vaníliás cukorból, 100 gramm vajból és 3 tojássárgájából gyúrjunk tésztát. Tegyük pár órára a hűtőbe pihenni.
Cseresznyés mandulapite
Egy keverő edénybe tegyünk 100 gramm szobahőmérsékletű vajat, elektromos habverővel keverjük habosra. Adagoljunk apránként hozzá 100 gramm cukrot, 1 egész tojást, 1 tojássárgáját, 100 gramm mandulaőrleményt, 1 csipetnyi sót.
Egy lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát körülbelül fél centi vastagságúra, és béleljünk ki vele egy kivajazott és liszttel megszórt, 25 centiméteres, kerek vagy tégla alakú sütőformát.
A mandulás keveréket öntsük bele, és szórjunk a tetejére 400 gramm kimagozott cseresznyét. Használhatunk fagyasztott cseresznyét vagy meggyet is.
Előmelegített, közepesen meleg 170 fokos sütőben süssük 40-50 percig.
Címlap
Receptjeim
Levesek
Előételek
Főételek
Köretek
Sós tészták
Saláták
Desszertek
Kenyerek
Befőzés
Lekvárvásár
Utazás
Blog
Videók
Életmód
Hobbim
Galéria
Partnerek
Címlap Receptjeim Desszertek Cseresznyés mandulapite
CSERESZNYÉS MANDULAPITE E-mail Nyomtatás
2012. június 22. Módosítás: 2012. június 22. Kaldeneker György IWIW Startlap
Mandulás-vajas lágy tésztába kerül a mézédes, nagy szemű cseresznye. Sütéskor egyneművé válva várják, hogy az éhes gyomrot elkényeztessék.
200 gramm lisztből, 1 csipet sóból, 100 gramm cukorból, 1 csomag vaníliás cukorból, 100 gramm vajból és 3 tojássárgájából gyúrjunk tésztát. Tegyük pár órára a hűtőbe pihenni.
Cseresznyés mandulapite
Egy keverő edénybe tegyünk 100 gramm szobahőmérsékletű vajat, elektromos habverővel keverjük habosra. Adagoljunk apránként hozzá 100 gramm cukrot, 1 egész tojást, 1 tojássárgáját, 100 gramm mandulaőrleményt, 1 csipetnyi sót.
Egy lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát körülbelül fél centi vastagságúra, és béleljünk ki vele egy kivajazott és liszttel megszórt, 25 centiméteres, kerek vagy tégla alakú sütőformát.
A mandulás keveréket öntsük bele, és szórjunk a tetejére 400 gramm kimagozott cseresznyét. Használhatunk fagyasztott cseresznyét vagy meggyet is.
Előmelegített, közepesen meleg 170 fokos sütőben süssük 40-50 percig.
elkészítés Elkeverjük a vajat a cukorral, majd a tojásokat is hozzáadva habosra verjük őket. Belekeverjük a darát, a tejet és a pudingport. Az ízlés szerint reszelt citromhéjj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztához verd kemény habbá a tojásfehérjét a cukorral. 2. Keverd bele a sütőporos lisztet, majd sütőpapíros tepsiben süsd meg. 3. A tojássárgájából, a pudingporból, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz