1 fej vöröshagyma
3 db közepes burgonya
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
5 dkg bacon szalonna
zsír,tejföl, tárkony, só, bors, pirospaprika
habaráshoz liszt
2-3 csepp citrom leve
Kis zsíron megpárolom az apróra vágott vöröshagymát, félrehúzva rászórom a pirospaprikát hogy meg ne égjen. A kockázott buronyát, répát,zöldséget belekeverem. Felöntöm 2x annyi vízzel, és ízesítem a sóval borssal kis ételízesítővel. Mikor a sárgarépa is megpuhult beleszórom a tárkonyt, majd tejfölös habarással krémesre sürítem. A végén vagy tálalás előtt pirított bacon halommal díszítem a leves tetejét.
A bacont helyett lehet füstölt kolbászt, virslit, füstölt sajtot is használni.
A lilahagymát kis kockákra vágjuk, és olajon megdinszteljük. ezután az edény szélére kihúzva a hagymát a paradicsompürét is megpirítjuk, hozzákeverjük a hagymához. A tűzről lehúzva...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA májkrém galuskához a hozzávalókat összekeverjük, 30-60 percig állni hagyjuk. A zöldségeket megpucoljuk, felkarikázzuk, összevágjuk, nagyjából egyforma méretűre. A hagymát apró ko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTűzálló tálba tesszük a tisztított, kockára vágott zellert és a hámozott, felkockázott almát. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk. 180 fokos sütőben 35-40...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA zöldségeket megmossuk, meghámozzuk (a paradicsom kivételével). A hagymát félbe vágjuk, a krumplikat felkockázzuk, a répákat kettőbe vágjuk, a paradicsomot egészbe hagyjuk, a kolb...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű