menu

Családireceptkönyv.hu

Pilóta keksz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
20 dkg diawell -50%os liszt VAGY update liszt (MM+ tk fele-fele arányban)
5 dkg vaj (light, csökkentett zsírtartalmú, kalória 100g-ban 225) vagy kókuszzsír
édesítő
fél csomag sütőpor
vanília aroma

1db tojás

+ 1,5 dkg kakaópor (zsírszegény)
+ 2e.k. tej

Krém:
5 dkg teavaj (puha)
3,5 dkg update vagy diawell mogyorókrém
2 dkg kakaópor
édesítő
Rum aroma

Ebből az adagból 30db lesz, így 1db
50,2 kalóriát, 2,37g fehérjét, 2,7g szénhidrátot és 2,89g zsírt tartalmaz.


Elkészítés:


A tészta hosszávalóit egy tálba tesszük, összegyúrjuk, kettévesszük, az egyik felébe beledolgozzuk a + 1 e.k. kakaóport és a 2 e.k. zsírszegény tejet. Folpakban 1 órára a hűtőbe tesszük. Kinyújtjuk, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk és 180 fokon 10-13 percig sütjük. Miután kihűlt összeragasztjuk a krémmel.

Pilóta keksz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Zabpelyhes piskóta krémsajttal
Zabpelyhes piskóta krémsajttal

A zabpehelylisztet (ha a zabpelyhet kávédarálóban megdaráltam, máris van zabpehelylisztünk) a szódabikarbónával, sütőporral és a fűszerekkel elkevertem. Az almákat meghámoztam, ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pilóta szelet
Pilóta szelet

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3 részre osztjuk. 2 részbe belegyúrjuk a kakaót. Közepes tepsi hátán megsütjük a lapokat (2 kakaós, 1 sima). 180 C fokon kb. 10-12 perc. A krém...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós-narancsos csillag
Diós-narancsos csillag

Készítünk egy piskótát a szokásos módon: A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A sárgákat pedig fehéredésig krémesre keverjük az eritrittel. A sá...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
FÁNK -  10 PERCES *
FÁNK - 10 PERCES *

A hozzávalókat összedolgozzuk, kikeverjük, majd kanállal a forró olajban szaggatjuk. (Vigyázat nagyon gyorsan sül!) Ha megfelelően bőséges olajban sütjük (legalább félig ellepi a f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk