Hozzávalók (családnak):
4 tojás
1 marék friss petrezselyem
pici só, esetleg pici fehér bors
2-3 evőkanál vaj (tejmentes diétán levőknek pl. liga margarin)
A tojásokat főzzük keményre egy fazékban. Érdemes hideg vízbe helyezni a tojásokat, és lassan felforralni a vizet, mert így biztos, hogy nem pattan meg a héja. Hámozzuk meg a megfőtt tojásokat, majd tegyük az aprítógépbe, mehet hozzá a só, bors és a petrezselyem, majd a vaj. Turmixoljuk össze. (Persze villával is szétnyomkodhatjuk, édesanyám aprítógép híján nekünk is még így készítette. :)
Kenhetjük is a kenyeret, nagyon finom, lágy állagú tojáskrémet kapunk így.
souvlaki füszerkeverek 2 TL Oregano (gerebelt) 2 TL Thymian (gerebelt) 2 TL Paprikapulver (edelsüß) 1 TL Knoblauchpulver 1 TL Kreuzkümmel (gemahlen) 1 TL Salz 1 TL schwarz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyákat alaposan megmossuk, majd a héjukban kb. 20 perc alatt megfőzzük. A kihűlt főtt burgonyákat hosszában kettévágjuk, a belsejüket kikaparjuk úgy, hogy kb. 3-5 mm-es per...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összedolgozzuk. Sós vízbe szaggatjuk, megfőzzük, leszűrjük. Tojásos variáció: A megfőtt nokedlit tepsibe rakjuk, ráöntünk 4-5 tojást. Megsütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű