menu

Családireceptkönyv.hu

Csokoládés répatorta


Írta:

Elk. idő: kb. 1 óra
Adag: 24 cm-es forma
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


200 g reszelt répa
2 tojás
180 g cukor
180 g liszt
150 ml olaj
40 g kakaó
1 tk vaníliaesszencia (vagy vaníliás cukor)
1 tk szódabikarbóna
1 tk sütőpor
fél kk gyömbér
fél kk fahéj
egy narancs reszelt héja

Elkészítés:


A tojást habosra keverjük a cukorral, beletesszük a vaníliát és elkeverjük benne az olajat is. A száraz összetevőket összekeverjük és hozzáadjuk a tojásos masszához. Belekeverjük a répát, és kivajazott, kilisztezett 22 cm-es tortaformába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben 35-45 percig sütjük. Ha a beleszúrt tűre már nem ragad a massza, akkor elkészült. 30 perc elteltével nézzünk rá gyakrabban nehogy túlsüljön, mert akkor száraz lesz. A megsült süteményt a formában hagyjuk kihűlni.

A kihűlt tortát átkenjük a csokoládé felével, és rövid időre a hűtőbe tesszük, amíg kicsit megdermed. (Mélyhűtőbe téve felgyorsíthatjuk a folyamatot.) A tortát átkenjük a maradék csokoládéval. Ha közben az is túlságosan megdermedne, gőz felett olvasszuk fel újra. Az elkészült tortát tálalásig tartsuk a hűtőben.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tetejére:
200 g tejcsokoládé
1 dl tejszín
1 ek narancslikőr (elhagyható)
csipet kardamom (elhagyható)

A tejszínt felforraljuk a narancslikőrrel. Lehúzzuk a tűzről, és beletördeljük a csokoládét. Hagyjuk magára, amíg a csoki elolvad. Ha már teljesen felolvadt, simára keverjük és beleszórjuk a kardamomot.

Csokoládés répatorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
497. Finom pogácsa
497. Finom pogácsa

Az egészet összegyúrni.Ujjnyi vastagra nyújtani,tetejét bevágni,szaggatni.Lekenni tojással,megszórni sajttal. 180 fok kb.30 percig sütni

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kevert kakaós süti
Kevert kakaós süti

Előmelegítem a sütőt 200 fokra. A tepsibe teszek sütőpapírt, vagy kizsírozom, meghintem liszttel. Egy tálba ütöm a tojásokat, melléteszem a zsírt és a cukrot. Összeszitálo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Maracuja mousse
Maracuja mousse

A gyümölcsök kikapart magjait és levét simára keverjük a kókusztejszínnel, a kókuszzsírral, a vaníliával, az eritrittel és a mézzel. (Az édesítés elég egyéni, lehet glicinnel is éd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kavart tészta
Kavart tészta

A tojások sárgáját elkevertem a kristálycukorral (ekkora mennyiségű cukorral csak morzsalékosra tudjuk keverni, nem a szokásos habosra-krémesre). Hozzáadtam a zsírt, és együtt gép...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk