Hozzávalók:
Tésztához:
* 5 tojás
* 30 dkg kristálycukor
* 12 dkg darált dió
* 1 cs. sütőpor
* 16 dkg finomliszt
* 10 evőkanál víz
Krémhez:
* 16 dkg darált dió
* 8 evőkanál tej
* 16 dkg vaj
* 25 dkg porcukor
* 1 vaníliás cukor
* 5 cl sütőrum
Bevonathoz:
* 1 tábla tej tortabevonó
* 2 ek étola
1. A tojássárgákat habosra keverjük 20 dkg cukorral és 10 evőkanál vízzel.
2. A lisztet elkeverjük a dióval és a sütőporral és az előzőekhez adjuk.
3. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a krémhez keverjük.
4. Kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben, közepes hőfokon megsütjük.
5. A krémhez a diót megfőzzük a tejben. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral és a diós krémhez adjuk.
6. A megsült tészta tetejét meglocsoljuk a rummal és megkenjük a krémmel. 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, míg a tetején a krém meg nem szilárdul. Ekkor rákenjük az olajjal elkevert olvasztott tortabevonót.
7. Hűtőben tárolandó!
A tejet meglangyosítjuk, és feloldjuk benne a kockacukrokat, majd belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet elmorzsoljuk a libazsírral és a sóval. Ha felfutott az élesztő, hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a tölteléket készítjük el. A tejben felfőzzük a búzadarát, belekeverjük a mákot és hagyjuk kihűlni. Közben a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElőmelegített sütőben 180°C-on kb. 20 percig sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tejfölt kikeverjük a citrom levével és héjával és ízlés szerint cukrozzuk. A habtejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a tejfölös masszát. Egy magas falú edénybe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű