a tésztához:
30 dkg finomliszt
1/2 csomag sütőpor
15 dkg porcukor
15 dkg Rama margarin
2 tojássárgája
2-3 evőkanál tejföl
a töltelékhez:
1 kis üveg (370 ml) meggydzsem
10 dkg Rama margarin
20 dkg porcukor
20 dkg darált mák
14 dkg finomliszt
1/2 csomag sütőpor
2 tojásfehérje
2 dl tej
a mázhoz:
15 dkg porcukor
5 dkg keserű kakaópor (holland)
5 evőkanál tej
8 dkg Rama margarin
1 A mogyorót egy serpenyőben megpirítjuk - akkor jó ha pattog - de vigyázzunk, hogy ne égessük meg. Majd egy konyharuhával ledörzsöljük a héját. 2 Közben gőz felett felolvasztju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret folyó víz alatt alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le. Ezután ízlés szerint daraboljuk fel. A csokoládét tördeljük bele egy edénybe, majd adjuk hozzá a margarint,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet összekeverjük a zabpehellyel, a dióval, a cukorral, a sütőporral és a citromhéjjal, majd belemorzsoljuk a margarint. A tojást hozzáadva, tésztát gyúrunk. 30 percre hűtőb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, 8-10 cm-es mikrózható edénybe tesszük. 700 watton 6 perc alatt készre sütjük. Lekvárral, csokikrémmel, mogyorókrémmel tölthető.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű