menu

Családireceptkönyv.hu

Fekete rózsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:





Hozzávalók:
Tészta:

60 dkg liszt
10 dkg margarin
30 dkg porcukor
1 tojás
1 cs sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
pici só
2 dl tej

Töltelék:

20 dkg darált mák
25 dkg porcukor
20 dkg liszt amiben elkeverünk 1 csomag sütőport
10 dkg olvasztott vaj/margarin
2 dl langyos tej
2 csomag vaníliás cukor
egy citrom héja

Krém:

1 l tej
3 cs pudongpor (a képen puncs ízűvel készült) ízű főzős pudingpor
25 dkg porcukor
25 dkg vaj/margarin




Elkészítés:


Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és hat egyenlő részre osztjuk. A hat részből kettőből egyenlő nagyságú lapot sütünk. A másik négyet ugyan akkorára nyújtjuk ki, mint amekkora tepsiben a lapokat sütöttünk és rákenjük a mákos tölteléket ami abból áll, hogy a töltelék hozzávalóit alaposan összekeverjük.

Mind a négy lapra arányosan elosztjuk a tölteléket és feltekerjük őket úgy, mint a beiglit. Sütőpapírral bélelt tepsiben, közepes lángon kb 20-25 perc alatt megsül a négy rúd. Összenőnek a tepsiben, de ne szedjük szép őket!

A pudingokat megfőzzük és ha kihűlt hozzákeverjük a porcukrot és a vajat vagy margarint.

A kisült lapok közül az egyikre rákenjük a krém felét, rátesszük az összenőtt rudakat majd a krém maradékát rákenjük és a tetejére jön a másik lap. Nagyon mutatós és finom sütemény.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Nosztalgia krémes Csiki Annamáriától
Nosztalgia krémes Csiki Annamáriától

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: keria
Birsalma-krémleves
Birsalma-krémleves

A birsalmát megmossuk, kivágjuk a csutkáját, felszeleteljük kis darabokra. Egy fazékba tesszük, majd öntünk hozzá annyi vizet, amennyi bőven ellepi. A vaníliarudat ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Részeges Jeromos
Részeges Jeromos

A tésztához a vajat a porcukorral és a tojások sárgájával habosra kikeverem. A tojások fehérjét kemény habbá verem, egy másik tálban a kakaóport, a sütőport és a liszttel összekeve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Sárgabarack krémleves tejbegríz galuskával
Sárgabarack krémleves tejbegríz galuskával

A sárgabarackot kevés vízzel leturmixoljuk. Beleöntjük egy fazékba, felöntjük vízzel, hogy hígabb legyen. Ízesítjük cukorral, fahéjjal és felforraljuk. a vaníliás pudingport elkeve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk