3 doboz babapiskóta
20 dkg porcukor
25 dkg vaj
4 db tojás
3 csapott ek kakaó
4 ek erős feketekávé
5 dkg apróra vágott pörkölt mogyoró
5 dkg rumos mazsola
1/2 dl rum
a bevonáshoz tejszínhab
A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kávét, a kakaót és egyenként a 4 tojást. A kerek tortaformát / jénait kibéleljük alufóliával és belerakunk két sor rumos tejben megmártott babapiskótát, a krémből rásimítunk 2-3 kanálnyit, megszórjuk mazsolával, mogyoróval, majd újból piskótát rakunk rá, addig folytatva, ameddig a krém tart. A tetejére piskóta kerüljön. Fedővel leszorítjuk a masszát és egy napig a hűtőszekrényben tartjuk.
Mielőtt felvagdaljuk, tortatálra borítjuk és tejszínhabbal vonjuk be.
A dióbelet apróra vágjuk majd száraz serpenyőben megpirítjuk. Vigyázzunk, hogy ne pirítsuk túl sokat, mert akkor keserű ízt ad! Miután megpirult a dió, hozzáadjuk a mézet és a vaj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA két lap készítése: A tojásokat a cukrokkal és a rummal habosra kevertem kb 8 perc alatt. Ezután hozzáadtam a sütőporral elkevert lisztet. A két tepsit kibéleltem sütőpapírral, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk, vékonyra sodorjuk kis köröket szaggatunk és a tetejére 4 tojásfehérjéből 20 dkg porcukorból és 20 dkg darált dióból kevert kis halmokat teszünk. ha kisült 2-2 -t össz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, így sűrű tésztát kapunk. A serpenyőben vajat forrósítunk, majd kisütjük a palacsintákat.
Elkészítési idő: 0,5 óra Nehézség: Könnyű