50 deka liszt
30 deka vaj
3 tojás sárgája
1 deka só
1-2 evőkanál tejszín vagy tejföl
A lisztet összemorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük a sót, a tojás sárgáját s a tejfellel jól összegyúrjuk. Azután ujjnyi vastagra elnyújtjuk és mint a pogácsát, késsel bevagdossuk. Három vagy négyszögletes darabkákra vágjuk és sütőlapra tesszük. Egy egész tojást elkeverünk csészében s ezzel bekenjük a pogácsákat. Közepes meleg sütőben sütjük.
Teához vagy borhoz adjuk.
Az élesztőt a cukorral valamint a tejjel felfuttatjuk. Összegyúrjuk a tésztát, pihentetjük, közben a tepsit sütőpapírral béleljük, felverjük a tojást, lereszeljük a sajtot, a sütőt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt egy kevés langyos vízben elkeverjük, hagyjuk, hogy feloldódjon. Egy mély edényben keverjük a liszthez a cukrot, a sót, az olajat, az élesztőt és a kézmeleg víz hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, hűtőben pihentetjük pár órát, de érdemes sütés előtti este már meggyúrni
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, majd 1-2 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Ezután lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk, lekenjük a felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal / r...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű