1 db leveles tészta
1 csomag frankfurti virsli
ketchup
mustár
1 db tojás
sajt
A kiterített leveles tésztát vékonyan megkenem ketchuppal, mustárral, majd felvágom középen, illetve kis háromszögekre szaggatom.
A háromszögek alapjára helyezem az apró virsli darabokat és a (reszelt/nem reszelt) sajtot, majd felgöngyölítem, hogy apró croissant formákat kapjak.
Tepsire helyezem őket, majd tojással megkenem a tetejüket, hogy szép barnára süljenek.
180-200 fokon kb 15 percig sütöm őket.
Voilá!
élesztőt felfuttatjuk a meleg cukros vízben, és jól kidolgozzuk az összetevőkkel. Sima felületűre dagasztjuk és meleg helyen a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztából másfél d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mirelit tésztát kiolvasztjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk. 9 fele vágjuk, majd mindegyik négyzetbe belülre egy-egy négyzetet vágunk úgy, hogy véletlenül se vágjuk át a tésztát....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy teljesen tiszta lábasban olvasszunk fel 7 deka vajat, adjunk hozzá tizennégy deka finom lisztet, egy 5 csipet sót és folytonos kavarás mellett főzzük föl, aztán kanalanként ann...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval. A közepébe mélyedést készítünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és felöntjük egy kis langyos tejjel. Megvárju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű