Hozzávalók: Tésztához: 4 tojásfehérjét 4 ek cukorral kemény habbá verünk. 4 ek lisztben elkeverünk fél cs.sütőport és a kemény habhoz adjuk. Közepes méretű tepsiben elsimítjuk és előmelegített sütőben kb 180 fokon 20 percig sütjük. Krém: 4 tojás sárgáját 2 ek cukorral 2,5 ek liszttel 1 ek vaníliás cukorral 2 dl tejben felfőzzük majd kihűtjük. 9 dkg margarint 5 dkg porcukorral habosra keverünk és a kihűlt krémhez adjuk. Tetejére: 2 dl tejszínt kemény habbá verünk és a krém tetejére kenjük. Csokireszelékkel megszórjuk.
A tésztához a lisztet, a sütőport és a porcukrot egy tálban elkeverjük, a puha margarint apró kockákra vágjuk, és belemorzsoljuk a lisztes keverékbe. A tojást és a tejfölt is hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA finomlisztet átszitáljuk, a cukrot a szobahőmérsékletű vajjal jól eldörzsöljük, belereszeljük a citromhéját, hozzákeverjük a sütőport. A közepébe egy mélyedésbe rakjuk a tejfölt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLassú lángon felmelegítem és a kihűlt süteményt beborítom vele.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatom az élesztőt egy kevés cukros tejben, majd a többi hozzávalóval lágy tésztát dagasztok. A tejet fokozatosan adom hozzá, nem biztos, hogy kell mind. Nekem 2 d...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: Könnyű