A zöld réteghez:
• 1 avokádó
• 75g kókuszreszelék
• 1 kanál nyers méz (vagy agave szirup)
• 5 evőkanál olvasztott kókuszzsír
• 1/2 tk.borsmenta kivonat
A csokiréteghez:
• 1 evőkanál kókuszzsír
• 2 evőkanál méz (vagy agave szirup)
• 28g kakópor
• 1 szál vanilia belseje
1. Fogd a zöld réteg összetevőit és turmixold össze addig, amíg szép zöld, egynemű állagot kapsz. Egy tepsit, vagy egy müanyagdobozt bélelj ki sütőpapirral és egyenletesen oszlasd el a masszát benne. Tedd a fagyaszba, amíg elkészül a csokiréteg..
2. Nagyon alacsony hőn melegítve keverd el a kókuszzsírt a mézzel, majd habverővel add hozzá a többi hozzávalót.
3. Öntsd a csokiréteget a zöld masszára, majd tedd be a fagyasztóba kb. egy órára. Amikor kiveszed szépen szelhető, szilárd desszertet kapsz
A kekszet, klopfolóval kisebb darabokra tőrjük. Vegyesen. Lehet benne por állag, kisebb nagyobb darabok, de nagykörömnél nagyobbak, ha lehetséges nem igazán. Öntsük hozzá a kávét,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált diót összekeverjük az előzőleg habosra kevert 2 tojássárgájával, 10 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral, továbbá hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét. A masszába be...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet elmorzsoljuk a vajjal, a sütőporral, a porcukorral, majd beledolgozzuk a tejfölt és a tojássárgáját. Rugalmas tésztává gyúrjuk, majd hűtőbe tesszük. Közben elkészítjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű