2 db tojás
16 dkg cukor
15 dkg liszt
ánizs
A tojást a cukorral robotgéppel felverjük jó alaposan. Azután hozzáadjuk a lisztet és jól összedolgozzuk.
A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe halmocskákba rakjuk egy kiskanállal. Tetejét ánizsmaggal megszórjuk. Forró sütőben szépen megsütjük
Nagyobb mennyiséget sütve, fém dobozban tárolva sokáig eláll!
1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. 2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mikró...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesAz élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. Lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, belerakjuk a sót, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt és 1 dl tejfölt. Egy közepesen lágy...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűEgy keverőtálba terelj bele minden hozzávalót, kivéve a tojásfehérjéket, melyek csak enyhe felverés után foglalják el méltó helyüket a tésztában. A meggyet kétféleképpen is hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése A lisztet a puha vajat, a porcukrot és a tojássárgájákat egy tálba tesszük. Az élesztőt belemorzsoljuk a tejbe, amikor feloldódott az élesztő, hozzáadjuk a liszthez....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű