30 dkg liszt
0,5 tasak sütőpor
nagy csipet só
1 tojás
3 ek édesítőszer, vagy porcukor
1 tasak vaníliás cukor
3 ek tejföl
0.5 cl rum, vagy pár csepp aroma
bő fél liter étolaj a sütéshez
Egy tálban simára keverjük a tojást az édesítővel (szorbit), a vaníliás cukorral, a tejföllel és a nagy csipetnyi sóval. Hozzáöntjük a rumot, vagy pár csepp aromát, majd a sütőporos lisztet. Lisztezett kézzel jól összedolgozzuk, majd lisztezett felületen fél cm vastagságúra nyújtjuk.
Ha a könnyebb megoldást választjuk, még nyújtani sem muszáj, mert kanállal is közvetlenül, a közben felforrósított olajba szaggathatjuk.
Az első sütést előfordulhat, hogy fedő alatt kell végeznünk, de nem minden esetben. A fánkocskák maguktól megfordulnak, de legyen kéznél szűrőkanál, amivel fordíthatjuk is a fánkokat. Lehet szaggatni lisztezett 6 cm körüli pogácsaszaggatóval is, így szebb, egyenletesebb, gusztusos fánkokat kapunk. Figyeljünk, mert gyorsan megsülnek!
Konyhai törlőre, vagy szűrőbe szedjük a megsült fánkokat, hogy az olaj leitatódjon, lecsöpögjön róluk. Cukrászfecskendővel lekvárt, mogyorókrémet tölthetünk a fánkokba. Használhatunk diabetikus baracklekvárt is. Finom szemcsés szorbittal megszórva tálaljuk.
Készíthető cukorral is!
A tojásokat ketté választjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral és hozzáadjuk a vizet, illetve a többi száraz alapanyagot, majd összekeverjük a toj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűJuditnak 1 csomag, vagyis 50 dkg tésztából az alábbi képen látható mennyiség készült el. A felengedett leveles tésztát gyengén lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, derelyev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a cukorral és a sóval habosra keverem. Folyamatos keverés mellett a vajat és a tej felét, a sütőport, lisztet simára keverjük. Maradék tejjel higítjuk. Fél órát pihentet...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz elkészítése nagyon egyszerű. A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, majd a többi hozzávalóval együtt turmixgépben, vagy késes aprítóban krémesre daráljuk. Reszelt csokoládéva...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű