menu

Családireceptkönyv.hu

Pravá jihočeská kulajda


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


hladká mouka
4 ks vejce 
1 hrnek kysaná smetana
6 ks brambory
1 hrstčerstvé houby
2 lžíceocet 2 ks bobkový list
PODLE CHUTI
 kmín  sekaný kopr  nové koření

Elkészítés:


Houby očistíme a nakrájíme je na větší kousky. Syrové oloupané brambory nakrájíme na kostičky a s houbami povaříme v osolené vodě, do které jsme přidali koření - kmín, nové koření, pepř, bobkový list.

Když jsou brambory měkké, přidáme smetanu s rozkvedlanou moukou, promícháme a krátce povaříme. Podle chuti kulajdu osolíme, okyselíme octem a přidáme nasekaný kopr. Rozklepneme čerstvá vejce a zlehka je upustíme do polévky. Tři minuty mírným varem povaříme a dalších 5 minut necháme vejce dojít mimo tepelný zdroj. Žloutky vajec musí být při podávání pravé jihočeské kulajdy poloměkké.

Pravou jihočeskou kulajdu podáváme s čerstvým pečivem.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bedő
Halászlé
Halászlé

A halászlé alapot feltesszük főni hagymával és sóval. A hagymát vékonyra vágjuk. Kb 1/2 óráig főzzük, ha már puha a hagyma szitán átpasszírozzuk. Feloldjuk a halászlé kockát az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Vöröslencse krémleves
Vöröslencse krémleves

A lencsét leöblítjük, majd a megtisztított, feldarabolt zöldségekkel és a babérlevéllel együtt 1,5 l vízben feltesszük főni. Sózzuk, fehér borssal ízesítjük. Ha a lencse és a zöld...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Tejfölös-kolbászos krumplileves
Tejfölös-kolbászos krumplileves

Apró kockára vágjuk a szalonnát, és kiolvasztjuk. Én általában egy nagyobb fazékkal készítek. A kiolvasztott szalonnára mehet az apróra vágott vöröshagyma, amit üvegesre pirítunk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Füstöltsajtos zellerkrémleves
Füstöltsajtos zellerkrémleves

Tűzálló tálba tesszük a tisztított, kockára vágott zellert és a hámozott, felkockázott almát. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk. 180 fokos sütőben 35-40...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk