30 deka liszt,
3 tojás,
2 deka élesztő,
2 evőkanálnyi porcukor,
só,
tej,
vaníliás cukor,
csipkeíz,
30 deka lisztet 3 tojás sárgáját 2 deka —farsangi fánknál leírt módon—kevés tejben kelesztett élesztőt, 2 evőkanál porcukrot, egy csipet sót és annyi langyos tejet veszünk, hogy a farsangi fánknál kissé lágyabb tésztát kapjunk. Miután a farsangi fánkhoz hasonló módon kidolgoztuk, de inkább fakanállal, mint kézzel, beledolgozzuk a tojások kemény habbá vert fehérjét is. Langyos helyen kelesztjük, majd fánkszaggatóval vagy széles szájú pohárral kiszúrjuk. A tükörtojássütő mélyedéseiben 1-1 mokkáskanálnyi olajat, vagy borsónyi vajat forrósítunk és ezekbe fektetjük a tarkedliket, úgy sütjük. Vaníliás cukorral meghintve, forró lekvárral ( leginkább csipkeízzel ) tálaljuk.
http://egyszerugyorsreceptek.com/cseh-fank-tarkedli/
A lisztebe belekeverjük a sütőport és 1 csomag vaníliás cukort és a diót. Elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a tojássárgákat és összedolgozzuk. Ha szükséges, adunk hozzá 1-...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGőz felett összemelegítem a vajat a mézzel, a cukorral, tojással és a kakaóval. A lisztet összekeverem a szódabikarbónával és a fahéjjal, majd a lehűlt mézes masszával összegyúrom....
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesEgy lábasban megolvasztjuk a vajat, majd beledobjuk az apróra tört csokit. Mielőtt teljesen kihűlne a csoki, megkenjük az ostyalapokat, és megszórjuk mogyoróval. Hideg helyre tessz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű