A fél literes (vagy 450 grammos) epres joghurt doboza a cukor, liszt és olaj mércéje is.
Hozzávalók:
1 nagy pohár epres joghurt
1 pohár cukor
2 pohár liszt
3/4 pohár olaj
6 db tojás
1 csomag sütőpor
min. 20 dkg eper
porcukor
Elkészítés:
A sütőt bekapcsoltam 180 fokra.
A joghurtot simára kevertem a 6 db tojással és a cukorral. Egy másik keverőtálba mértem a lisztet, hozzászórtam a sütőport, elkevertem az olajjal, majd a joghurtos masszával. További eperdarabokkal a tésztában még finomabbá tehető. 25×30 centis hőálló üvegtálba öntöttem a masszát a tetejét megszórtam negyedekre vágott eperrel, és kb. 30 percig sütöttem.
A sütőből kivéve kicsit hagytam hűlni, majd felvágtam, és megszórtam porcukorral.
Egyszerű, és nagyon finom, pláne ha hazai eperből, és jó minőségű joghurtból készül.
http://anyablog.hu/vivica-recept-blogja/eperjoghurtos-piskota/
-20 dkg búzadara, 15 dkg liszt, 0,5 l tej elkeverni -bele 1 citrom reszelt héja, 2 marék mazsola, csipet só, elkeverni, hűtőbe, -később: hozzá 4 tojás sárgája, -4 tojás fehérj...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1.Az élesztőből és egy csészényi tejből kovászt készítünk, a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd a kovásszal és a többi hozzávalóval bedagasztjuk. Jól kidolgozzuk, és kb. 1 órán át...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk az összetevőket majd kúp alakokat formázunk. A gabonapelyheket beletűzdeljük alulról felfelé indulva, porcukorral hintjük. Tálalásig hűtőbe tesszük
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű