6 db tojás
18 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
6 evőkanál zsemlemorzsa
30-40 dkg töltelék (ízlés szerint aszalt gyümölcsök, olajos magvak darabolva)
füge darabolva
vékonyra vágott diógerezdek
cukrozott narancshéj 1 evőkanál baracklekvárral összekeverve
Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgákat jól kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a sütőport. A tojásos masszába belekeverjük a zsemlemorzsát, a végén beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját. Egy őzgerinc formát alaposan kivajazunk, kilisztezünk és beleöntjük a tészta felét. A közepére vastag csíkokba rakjuk a tölteléket, majd ráöntjük a többi tésztát. Előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 50 percet, 1 órát sütjük. Amikor szépen megpirult a teteje, akkor már biztosan megsült. Akkor szeleteljük fel, amikor kihűlt.
http://www.gasztroangyal.hu/receptek/desszertek/gyumolcskenyer/
A száraz hozzávalókat vegyítsd el, add hozzá a puha kókuszolajat és gyúrd össze. Ha esetleg túl puha lenne, akkor folpackba csomagolva tedd hűtőbe negyed órára, ha pedig túl száraz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMelegítsük a sütőt elő. Egy tálban keverjük össze a tészta hozzávalóit villával, hogy egyformán nedves legyen. Egy kapcsos tortaformát vajazzunk ki. Tegyük bele a morzsákat, egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTésztából 4 cipót csinálni és tepsi hátán sütni. a lapokat megkenni a krémmel DE második lapot lekvárral kell kenni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHabosra keverünk 4 tojássárgáját 15 dkg margarinnal, hozzáadjuk a tejben felfuttatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg lisztet, és alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk, egyikkel kibélelü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű