Hozzávalók:
800 gr Főtt csicseriborsó
200 gr Tahini
1 dl Friss citromlé
4 Gerezd fokhagyma
½ dl víz
4 Evőkanál olivaolaj
Só
Elkészítése:
Turmixold össze az összes alapanyagot vigyázva arra, hogy a csicseriborsó héja ne kerüljön bele.
Kész konzerv is kapható ami már eleve meg van főzve csak szűrőbe téve erős vízsugár alatt meg kell „hámozni”. A humusz másik felébe tehető fél csokor friss bazsalikom. Ebből lesz a zöld humusz, melynek íze friss felüdítő. Diszithető olivaolajjal , római köménnyel. Ízletes piritós kenyérre kenve vagy taco chipsel is.
Afiyet olsun!
https://www.facebook.com/470680213077191/photos/a.470960716382474.1073741830.470680213077191/612138995597978/?type=1&theater
1. A krumplit meghámozzuk, és sós vízben enyhén puhára főzzük, majd leszűrjük a levét, és négy részre vágjuk. 2. A tojásból, lisztből, tejből, sűrű palacsintatésztát kavarunk,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA töpörtyűt és a négyfelé vágott vöröshagymát húsdarálón krémes állagúra daráljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és mustárral ízesítjük. Alaposan összekeverjük. Kenyérre, vagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat felolvasztom, és megpirítom benne az egy evőkanálnyi lisztet, majd 3 dl vízzel felengedem, és folytonos keverés mellett forralom 10 percig. Sűrű, sodó szerű szószt kapun...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűElőször mossuk meg és szeleteljük fel a vastagra a padlizsánt. Sózzuk meg mindenhol és hagyjuk állni legalább 20 percet. Addig morfondírozzunk el mondjuk az élet igazságtalanságain...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű