65 dkg liszt
3 dkg élesztő
3 és 1/2 dl tej
1 kk cukor
2 kk só
1 ek olaj
25 dkg krumpli
A krumplit megpucoltam, felkockáztam, sós vízben megfőztem, leszűrtem és pépesre törtem.
Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttattam.
A lisztet a sóval elkevertem, hozzáadtam a tört krumplit, az olajat, az élesztős tejet és jól összegyúrtam. Letakarva 45 percet kelesztettem.
Olajos kézzel almanagyságú darabokat szaggattam ki a tésztából, gombócokká formáztam és letakarva még 10 percig pihentettem. Olajos kézzel széthúzogattam és
bő forró olajban pirosra sütöttem.
Először a lisztet, sót és a zsírt el vegyítjük utána adjuk hozzá a langyos sós vizet. Közepesen lágy tésztát gyúrunk jól kidolgozzuk, hogy ne legyen csomó benne. Kb. 25-30 perc. Eb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt. A tejszínt melegítsük forráspontig. Ezalatt mixerrel verjük fel a tojássárgáját a cukorral és a mézeskalács fűszerrel. Tegyük el a mixert, és váltsunk fa...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször a krémet készítjük el. Ehhez 8dl tejet felteszünk főni a cukorral, közben a maradék tejben csomómentesre keverjük a pudingport. Miután felforrt a tej, hozzákeverjük a pudin...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét habbá felverjük. A túrót villával összenyomkodjuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, vaníliáscukrot, csipet sót, és jól összedolgozzuk Ezután hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű