- 25 dkg liszt
- 22 dkg porcukor
- ½ csomag sütőpor
- 10 dkg vaj
- ½ kg összemorzsolt túrók
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom héja
- 10 dkg mazsola
- 2 dl tej
- 2 db tojás
25 dkg lisztet 22 dkg porcukorral és ½ csomag sütőporral alaposan összekeverünk. Ennek a felét az 5 dkg vajjal kikent tepsibe öntjük. A másik felét majd a tetejére. A ½ kg összemorzsolt túrót egyenletesen rászórjuk. 1 csomag vaníliás cukrot , 1 citrom héját és 10 dkg mazsolát szórunk a tetejére. Erre a lisztet majd a tetejére 2 dl tejben összekevert 2 egész tojást egyenletesen rácsorgatjuk. Ezután 5dkg vajat rámorzsolunk. Meleg sütőbe tesszük és szép pirosra sütjük {kb. 30 perc}
Összekeverni a hozzávalókat. Kávé, langyos tej, cukor, amorettó. Piskótát félig beleáztatjuk a kávéba. Alulra piskóta rá krém. Felülre krém, majd a tetejére kakaópor.
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tésztához összekeverjük a lisztet a dióval, a fahéjjal, a sóval és a szódabikarbónával. A tojást kissé habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük a megtiszított és lereszelt rép...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KözepesLegelőször a mazsolát beleteszem egy bögre vízbe, hogy fölpuhuljon. A tejes vízbe a rízst, a cukor felével, a citrom héjával, a fél teavaj felével elkezdjük főzni. Ha felforrt, l...
Elkészítési idő: másfél- két óra Nehézség: KönnyűPalacsinta:A tejet, a tojást a sót és a porcukrot jól összekeverem.Bele teszem a lisztet jól elkeverjük ezt is és pihentetjük kb fél órát a hűtőben.A palacsinta sütőbe kevés olajat...
Elkészítési idő: kb 1 óra Nehézség: Könnyű