Tészta:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 3 evőkanál méz
- 5 evőkanál tej
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 db tojás
Krém:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 0,5 l tej
- 15 dkg búzadara
- 20 dkg lekvár
4 lapot sütünk, 180 fokon.
A tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, majd amikor kifehéredett, akkor kanalanként beleadagoljuk a vizet. Egy külön tálkában összekeverjük a lisztet a sütőporral...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: KözepesElkészítés módja 1. A lisztet, a puha vajat, a porcukrot és a tojássárgáját egy tálba tesszük. 2. Az élesztőt belemorzsoljuk a tejbe, majd amikor feloldódott, hozzáadjuk a lisz...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KözepesA sárga laphoz a tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, pár csepp vizet és robotgéppel kemény habbá verjük. Fakanállal óvatosan beledolgozzuk a tojássárgájákat, majd a sütő...
Elkészítési idő: 70 Nehézség: KözepesA gesztenyemasszát a kekszmorzsával, a vajjal és és rummal sima masszává dolgozzuk. Egy 30x20 cm-es deszkára zsírpapírt teszünk, és a masszát egyenletesen elkenjük rajta. A vaní...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű