- 1 kg liszt
- 20 dkg trapista sajt
- 1 csomag sütőpor
- 1/2 - 1 csomag köménymag
- 1 evőkanál só
- 2 db tojás
- 1 margarin
- 1 nagy pohár tejföl
Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben. A kimért lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, a zsírt, a tojássárgákat, a fele reszelt sajtot, a tejfölt, sót, végül a fel...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézA lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk benne a margarint. Kis mélyedést képzünk benne, beleöntjük a felfuttatott élesztőt és a tojásokat. Alaposan összegyúrjuk, hogy ne ragadjon...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt a langyosra melegített tejben csipet sóval és a cukorral felfuttatjuk. Ezt a többi összetevővel (a tejföl és a sajtok kivételével) összedolgozzuk alaposan....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészületi fázis: A gépsonkát vágd apró kockákra, a sajtot pedig reszeld le. A tojásokat keverd össze a tejföllel, hogy homogén masszát kapj, majd adj hozzá ízlés szerint sót....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes