Tészta:
- 37 dkg liszt
- pici só és cukor
- 10 db tojás
- 30 dkg margarin
- 7,5 dl víz
Krém:
- 10 db tojás fehérje
- 3 csomag vanília puding
- 30 dkg cukor
- 3-4 csomag vaníliás cukor
- 7 dl víz
- 1/2 csomag zselatin
0,5 l tejszínhab
190-200 fokon légkeverésen sütjük.
kézzel összegyurod, elvalasztod kétfelé,majd kinyujtod, majd kiszaggatod az egyik felét lyukasra a másik felét pedig simara.50-50 db lesz belőle. ha kihűlt szilvalekvarral kentem k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tésztához valókat összegyúrom, 3 egyenlő részre osztom, majd sütőlapra nyújtom. A habhoz valókat gőz fölött kemény habbá verem, mind a három-nyers lap tetejét megk...
Elkészítési idő: 90 Nehézség: KönnyűA szalalkálit 1 dl tejben feloldjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd az összes hozzávalóból nem túl kemény tésztát gyúrunk. 4 részre osztjuk, nagy gáztepsi méretűre, el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA forró vaníliás tejszínt lassan hozzáadagolom a cukros tojáshoz, majd leszűröm. Kis tálkákba öntöm és a keletkező buborékokat kiszúrom. Vízfürdőben sütjük. Az edényt a tálkák fe...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz