Tészta
- 25 dkg liszt
- 5 dkg búzadara
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
Töltelék
- ½ kg túró
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanál vaníliás cukor
- 1 citrom héja
- 3 dl tej
-3 db tojás
1. Először a túrót, a búzadarát, a tojássárgáját, valamint egy csipet sót mérjük egy edénybe. Egy fakanállal jól keverjük össze, majd fóliával fedjük le, és hagyjuk állni két óra h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet, cukrot és a sűrített tejet melegítsük össze, forraljuk fel, de ne forraljuk tovább. Ahogy felforrt, vegyük is le a tűzről. Amíg melegszik a keverék, a zselatint készítsük...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojássárgákhoz adom a porcukrot, a lisztet, a vaníliát, kb. 2 dl tejet és csomómentesre keverem. Mikor ezzel megvagyok, felöntöm a maradék tejjel, tűzhelyre teszem és folyamatos...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűOlajban kell kisütni. Kanállal bele kell szaggatni az olajba. Kakaós vagy fahéjas porcukorral hintjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű