Hozzávalók:
2.5 dl tej,
2 dk élesztő,
3 tojássárgája,
10 kk cukor,
csipet só,
2 dl olaj,
45 dk sima liszt.
Krém:
5 dkg vaj,
5 dl tej,
2 vaníliás puding,
2 van. cukor,
2 ek cukor.
Elkészítés:
Kalácstésztát dagasztunk. Mikor duplájára kelt 20 felé osztani kisodorni kb. 30 cm hosszúra aztán ketté hajtani és 3-mat csavarunk rajta. Tepsire rakjuk megkenni tojással és 30 percet kelesszük. 180 fokon sütjük.
Krém:
Megfőzzük a pudingot, mikor kihűlt a vajjal habosra keverjük. A kalácsokat mikor megsült kettévágjuk és nyomózsák segítségével megtöltjük a krémmel. Porcukorral megszórjuk.
A legelső lépés, ami már tartalmazza is a legelső trükköt az az, hogy kimérjük a lisztet és szitáljuk át! Langyosítsuk fel a tejet és hagyjuk felfutni a szétmorzsolt élesztőt benne...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes180C fokon 22 perc
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd háromnegyed órára hűtőbe tesszük. A töltelékhez egy lábasban összeolvasszuk a vajat a cukorral, kb 7 perc alatt arpn...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztához a hozzávalókat összekeverjük, majd összegyúrjuk és 30 percre a hűtőbe tesszük. A túróhoz hozzáadjuk a tojássárgáját, majd a többi hozzávalót és krémesre keverjük. Tehe...
Elkészítési idő: 1-1,5 óra Nehézség: Közepes