Hozzávalók a tésztához:
45 dkg liszt
15 dkg kristálycukor
1 cs vaníliás cukor
2 db tojássárga
1 cs sütőpor
csipet só
3 dkg kakaó (cukrozatlan)
25 dkg Rama margarin
0,5 dl tej
A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, a sütőporral, majd szitáljuk bele egy tálba.
Ezután adjuk hozzá a felkockázott margarint, majd kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a kristálycukrot, és az átszitált kakaót. Ezután adjuk hozzá a tojássárgát, és a tejet, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.
A tésztát ezután osszuk el két egyenlő részre, majd formázzuk gombóccá, és 1-2 órára tegyük be a fagyasztóba, hogy megdermedjen, és könnyen tudjuk majd reszelni.
Az aszalt sárgabarackot 15 percre vízbe áztatjuk. A friss gyümölcsöt megmossuk félbevágjuk és kimagozzuk. A margarint a cukorral és csipetnyi sóval eldolgozzuk, majd a tojásokat és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba kimérjük a lisztet, közepébe öntjük a langyos tejet. Beletesszük a cukrot és az élesztő, megvárjuk míg felfut. Ha felfutott, mehet bele a só, tejföl, tojás, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba szórjuk a cukrot és a puha vajat, majd krémesre keverjük egy robotgép segítségével. Folyamatos keverés mellett a tálba öntjük a tojást, majd a mézet. A masszához adjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sütőt előmelegítjük. 1 tojást habosra keverünk 5 evőkanál kristálycukorral. Hozzáadunk 1,5 dl tejfölt, 5 evőkanál lisztet és a mokkáskanál sütőport. Simára keverjük, végül hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű