menu

Családireceptkönyv.hu

Hájas tészta.


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg rétesliszt
50 dkg finomliszt
5 dkg élesztő
10 dkg cukor
1 tojás
5 dkg vaj 5 dl tej csipetnyi só
40 dkg sertésháj
2 evőkanál ecet
szilvalekvár

Elkészítés:


Elkészítés

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszteket egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a vajat, a cukrot és az élesztős tejet. A maradék tejet is hozzáöntjük, majd a sót is és összegyúrjuk a tésztát. Konyhatörlővel letakarjuk és egy órán át pihentetjük. A hájat közben megtisztítjuk, az ecettel kikeverjük, lágy állagúnak kell lennie. Mikor a tészta megkelt, lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk és átkenjük a hájjal, majd kétszer hajtjuk. Újra megkenjük és újra kétszer hajtjuk, majd vékonyra nyújtjuk. Ízlés szerinti méretű kockákat vágunk belőle és megkenjük a lekvárral, félbehajtva, kivajazott tepsibe tesszük és aranybarnára sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Hájas tészta.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
MÉZES SZELET
MÉZES SZELET

A hozzávalókat egyszerűen egy tálban fakanállal kikeverjük. Zsírozott, lisztezett tepsiben sütjük, ha megsült , lekvárral megkenjük. A tetejét csokimázzal bevonjuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Brigitta
Rumos meggyes- csokis szelet
Rumos meggyes- csokis szelet

A vajat a porcukorral, a szódabikarbónával, a mézzel és a tejjel gőz fölött, kevergetve, habzásig melegítjük, majd hűlni hagyjuk. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, és tésztává gyúrj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Túró Rudi házilag
Túró Rudi házilag

Mindenek előtt a túrót egy nagyobb tálba (amiben a későbbiekben összedolgozzuk majd a masszát) áttörjük egy szűrőn. Hozzáreszeljük a megmosott narancs héját, hozzáadjuk a porcukrot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Diós - Fagyi szelet
Diós - Fagyi szelet

1. A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. 2. A tojás sárgáját a cukorral utána a vízzel a darált dióval jól és a lisztel, sütőporral összekeverjük, végül keményre felvert tojá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk